Kategorier
Bygg & Renovering

Det naturliga golvmaterialet

Golv kommer i många färger och former, exempelvis laminat, sten eller trä. Allt har sin charm och passar olika bra i olika rum. Mycket är snyggt men inget slår ett vackert slipat trägolv.

Golvet är en del av din bostad som gör oerhört mycket för utseendet och bekvämligheten. Det är kanske inte något man tänker på varje dag, men golvet täcker ändå hela husets yta, och dess funktion och stil gör stor skillnad. Många föredrar trägolv då det är vackert, anpassningsbart och passar överallt i hemmet.

Precis som med alla material så förändras, slits och repas trägolv genom åren. Det innebär inte nödvändigtvis att ett slitet trägolv saknar charm. Patina visar golvets historia och ger perspektiv, men det kan dock finnas en gräns. Skador gör golvet svårstädat och kan så småningom ge ett sjabbigt intryck. Det signalerar att det är dags att slipa ditt trägolv.

Kan alla trägolv slipas?

Det unika med trägolv är att man kan få även gamla golv att se helt nya ut. Det enda krav som finns innan man anlitar specialister på golvslipning i Stockholm är att det finns minst fyra millimeter trä kvar. Då kan golvet förnyas och ges ny lyster genom slipning.

Trägolv kommer i många olika former, till exempel plank, parkett, och fiskben. Det finns även vissa sorters laminatgolv som kan slipas. Man bör låta ett proff slipa trägolvet eftersom det är ett hantverk där saker lätt kan gå fel för en lekman. Golvslipning avslutas med valfri ytbehandling och kvarlämnar inget damm – bara en glad trägolvsägare!