Kategorier
Tandvård

Helt nya tänder

För många människor är det en stor glädje att forskningen har kommit så pass långt inom området för tänder. Även om man tappar tänder eller måste dra ut dem så finns det lösningar att tillgå.

Förr var det till stor glädje för många äldre när det kom löständer som man kunde använda sig av. Det var en slags tandproteser som man kunde ta ut och sätta in när man önskade det. Men idag finns det tandimplantat i Solna som sitter precis som vanliga tänder. En fördel för de som endast tappat en eller några tänder. Men även en permanent lösning för de som tappat alla tänder. När tandimplantaten väl sitter på plats så är det som om man aldrig hade tappat sina tänder, och man kan fortsätta leva precis som vanligt.

Skräddarsydda för perfekt resultat

Allas tänder är lite olika och därför är det viktigt att man får tänder som är skräddarsydda för att passa. Speciellt eftersom det inte bara är tänderna som är olika, utan även käken. Därför gör man en avgjutning av patientens käke för att se hur man ska modellera tänderna som ska användas som implantat.

De som arbetar inom det området är konstnärer som dessutom är extremt noggranna gällande både färg och form. Sätter man endast in en eller några tänder så ska de hålla samma färg som övriga. På det viset kan det vara mycket svårt att se om någon har implantat av tänder i sin mun, ibland till och med omöjligt.