Kategorier
Juridik

Bara den bästa är bra nog

När det kommer till att man behöver en advokat ska man leta efter en duktig advokat inom rätt inriktning. Advokatkostnader är inget att snåla in på, med deras hjälp tas ditt ärende vidare.

Det finns olika tillfällen då man kan behöva en advokat. Står man inför en tvist i rätten kan man behöva en advokat vid sin sida. Man kan behöva hjälp inom familjerätten när man som föräldrar inte kan komma överens. Det finns hur många områden som helst advokater jobbar på. Behöver du en advokat ska du inte nöja dig med mindre än den bästa advokaten i Stockholm. Då kan du lita på att ditt ärende är i trygga händer samt att du kommer ha ett bra stöd vid din sida.

Stor lagbok

I Sverige har vi en väldigt stor lagbok, den informationen är inget en människa kan behärska själv. Därav finns det så många olika inriktningar inom juridiken. Man kan specialisera sig på familjerätten, finansvärlden, brottmål mm. Vill man utbilda sig till advokat krävs det att man går en femårig utbildning. Man måste även få godkänt vid en juristexamen på universitetet. Därefter behöver man göra en praktik på tre år.

Många förknippar advokat och jurist som samma sak, men det är en viss skillnad. Jurist är ingen skyddad titel, dessutom får vem som helst kalla sig för jurist då det inte är några krav på utbildning. Advokattiteln är dock skyddad i lag, och man får endast kallas advokat om man blivit antagen som ledamot av Sveriges Advokatsamfund.