Kategorier
Säkerhet

Brandlarm i Stockholm bekämpar brand med moln

Ett brandlarm i Stockholm bör vara modernt och använda den teknik som finns tillgänglig i dag så att du får ut maximalt av ditt brandskydd. Läs mer om detta.

Vill du bekämpa brand i dina lokaler med moln? Det kan du. Nästan. Du kan ta hjälp av molntjänster. Ett modernt brandlarmssystem är inte bara en uppdaterad brandvarnare som börjar tjuta när den känner av värme eller rök. Ett modernt system kopplar upp sig till nätet och startar flera processer samtidigt.

När ett modernt brandlarmssystem noterar brand i dina lokaler vill du att det ska hända flera saker på en gång. Om du har inbyggda brandsläckningsfunktioner i lokalerna – såsom sprinklers – ska dessa sätta igång automatiskt. Du vill även att brandkåren ska rycka ut till dina lokaler. Men detta är fortfarande bara basfunktioner. Du kan få mer.

Ditt brandlarm meddelar precis de du vill

När ett riktigt modernt brandlarm startar upp i dina lokaler får du en notis på din mobil. I en särskild app har du redan sedan tidigare kunnat ställa in vad som händer vid olika nivåer av notiser. Kanske är det bara du som ska bli uppmärksammad. Kanske någon i ditt företag. Kanske i familjen. Du väljer själv.

Vidare kan du välja om SOS alarm ska få notis om möjlig brand – eller vilken utryckningstjänst du nu önskar. Valmöjligheterna är – och ska – vara många när man investerar i ett modernt brandlarm. I Stockholm finns det firmor som kan installera ett sådant alarm åt dig, så du får koll på läget.