Kategorier
Bygg & Renovering

Bra alternativ för nya byggföretag

Att starta upp är en av de svåraste tiderna för ett företag. Särskilt om det krävs dyra inköp för att överhuvudtaget kunna ta några jobb. Så hur gör man om startkapitalet inte räcker till?

När Erik låg i startgroparna för att starta sitt byggföretag var han noga med att ta reda på så mycket han kunde. Han hade bestämt sig för att inte göra de där klassiska nybörjarmisstagen. Men insåg snabbt att det fanns en hel del fallgropar.

I branschen han valt behövdes ett ganska stort kapital för att köpa in de produkter och maskiner som krävdes. De handlade om saker som grävmaskiner, liftar, ställningar och verktyg. Ett sätt att komma igång vara att söka efter bidrag från olika instanser. Vilket han förstås gjorde. Samtidigt var han lite orolig då han faktiskt inte hade en aning om hur det skulle gå.

En annons om hjälp på traven

Varje gång en branschtidning kom ut satt han och lusläste den sida upp och sida ner. En dag fastnade hans blick på orden, maskinuthyrning i Stockholm. Han tog en kopp kaffe till och fortsatte in till kontoret där han satte sig vid datorn. Kunde det verkligen vara så enkelt?

Det var det. Företaget hade de maskiner han behövde. Istället för att köpa in maskiner kunde han nu låta företaget växa i sin egen takt innan han tog steget. När pengarna fanns kunde han köpa in en sak i taget. Han slöt ögonen, äntligen se den ljusa framtiden som han hoppats på. Livet kändes fantastiskt.