Kategorier
Bygg & Renovering

Alla dessa vackra fastigheter i Stockholm

Den som reser till Stockholm slås ofta av hur vackra fasader det finns i Sveriges huvudstad. Många fastigheter är välskötta och fasaderna i topptrim. För att på nästa gata bli förfasad.

Stockholm har många vackra kvarter som lockar till långa promenader. Till och med att bara sitta och beundra de vackra fasaderna och drömma om att bo i en sådan välskött fastighet. Sedan vandrar du hemåt och tittar på fastigheten där du bor. Lite som Black Mirror-avsnitt där du gått från en dimension till en annan. Fasaden är sliten och smutsig, delar börjar att lossna vilket får dig att vilja flytta. Det du kan göra är att kräva en fasadrenovering av styrelsen i bostadsrättsföreningen.

Varför är det så viktigt med fasadrenovering?

Fasadrenovering är inte bara för att en fastighet ska se fin ut. Renovera och underhålla fasaden är ett måste för att undvika skador på fastigheten. Börjar det bli sprickor och andra fel kan det leda till fuktskador. Slitna fasader påverkar därmed inte bara trivseln och upplevda tryggheten. Genom att hålla fasaden i gott skick så undviker fastighetsägare och bostadsrättsföreningar större kostnader i framtiden. Många fastigheter i Stockholm utsätts också för slitage utifrån. Avgaser sliter på fasaden och så gör även vibrationer. När fasaden skadas kan det också lossna bitar som kan bli en säkerhetsrisk. Det kan trilla delar på boende eller de som bara passerar. En fastighetsägare är ansvarig för att fastigheten är i gott skick och att det är säkert att vistas i fastigheten.