Kategorier
Bygg & Renovering

Det är viktigt att ha bra och säkra lås

Att ha bra och säkra lås är viktigt både för privatpersoner och företag. Dels för att hålla tjuvar borta, men också för att försäkringen ska gälla. Och så känner du dig mer trygg såklart.

Gamla och slitna lås kan ställa till problem, särskilt om de plötsligt skulle gå sönder. Generellt brukar ett lås hålla i ungefär tjugo år, men det kan behöva bytas ut betydligt tidigare. Försäkringsbolagens olika krav och skyddsklasser av lås ändras med jämna mellanrum. För att försäkringen ska gälla vid exempelvis ett inbrott, behöver du se till att dina lås uppfyller försäkringsbolagets specifika krav. Det kan även vara bra att byta lås i samband med att du flyttar in i en ny bostad, då det eventuellt kan finnas nycklar i omlopp som du inte känner till.

Låt en låssmed se över säkerhetssystemet

Vill du försäkra dig om att du har bästa möjliga lås och tillräckligt skydd i din bostad, kan du ringa en låssmed i Bromma. Då får du hjälp med att se över husets säkerhetssystem och får förslag på olika förbättringar som kan göras. Det kan till exempel handla om att byta lås i ytterdörrar, förstärka dörrkarmar, sätta lås på fönster eller installera ett larm. Idag finns det också nya typer av lås som är elektroniska och som öppnas med kod eller med en nyckelbricka. De passar ofta bra i fastigheter där det rör sig mycket människor, men också hos familjer där nycklar ofta glöms eller slarvas bort.