Kategorier
Artiklar

Tjäna pengar på att hyra ut dina maskiner

Har du en kraftig borrmaskin, ett elverk eller en vedklyvare som inte används dagligen? Hyr ut dessa och tjäna pengar på dem. Genom att gå via speciella uthyrningssidor på internet ingår både försäkring och marknadsföring. Ett enkelt sätt att tjäna pengar.

Har du ett rum ledigt kan du hyra ut det via AirBnB, om du har tom källarlokal kan utrymmet hyras ut till människor i närheten som behöver lager och har du maskiner kan dessa hyras ut för en extra inkomst. Att privatpersoner hyr ut och hyr av varandra är något som ökar i det som kallas för delningsekonomi.

Uthyrning av maskiner och saker

Har du exempelvis ett elverk kan detta lätt hyras ut per dag eller under längre perioder. Sök upp en av de tjänster på nätet som förmedlar uthyrning av maskiner och andra saker. Registrera dig gratis och lägg upp en annons. Hur betalning sker kan variera något. Det kan vara per annons men det är vanligare att du får betala enbart om det blir uthyrning.

Du bestämmer själv pris och får sedan meddelande om någon vill hyra ditt elverk varpå ni tillsammans bestämmer hur överlämning sker.

I och med att försäkring alltid ingår när uthyrning sker på detta sätt blir det betydligt mer säkert än att hyra direkt av grannen och inte gå via ett speciellt uthyrningsbolag.

Främst vanligt i storstäder

Hur vanligt är det då att hyra ut verktyg och maskiner? En koll på en av de största sidorna på nätet som förmedlar uthyrningar visar att Stockholm dominerar stort. Bor du i Stockholm kan du med lätthet hitta kunder som vill hyra ditt elverk. Det finns även andra som lagt upp elverk för att hyra i den staden. När det istället kommer till medelstora eller mindre orter i Sverige är utbudet kraftigt begränsat. I vissa städer finns enbart några få annonser uppe.