Kategorier
Artiklar

Rusta och matcha – en nytändning för karriären

Med Arbetsförmedlingens nya tjänst rusta och matcha, kan du som arbetssökande få hjälp att hitta ditt drömjobb, tack vare att alla dina färdigheter kartläggs.

Livet kan vara fullt av faktorer som gör att man hamnar i situationer när det kan vara tufft att hitta tillbaka till arbetslivet. Exempel på detta kan vara en tids sjukskrivning eller andra omständigheter som gör att man kan uppleva en rejäl uppförsbacke när det kommer till att hitta ett nytt arbete.

När man söker i Platsbanken eftersöks ibland kompetenser som man knappt kan stava till, än mindre tolka vad de går ut på. Ibland kan det kännas som att man står utanför arbetsmarknaden. Det är därför tjänsten rusta och matcha skapats. För att du ska hitta de rätta verktygen som gör dig rustad för arbetslivet på nytt.

Hur tjänsten rusta och matcha fungerar

Aktörer som Karriärkonsulten hjälper till med att tillhandahålla tjänsten rusta och matcha. Detta är en ny tjänst som Arbetsförmedlingen lanserat och som ersätter tjänsten Stöd och matchning. Idén är enkel men smart: Har du särskilda kompetenser som är attraktiva på arbetsmarknaden, men av en eller annan anledning befinner dig en bit utanför densamma, kan rusta och matcha hjälpa dig att hitta ett arbete där dina kunskaper och kompetenser kommer väl till pass.

Du kan få tillgång till en coach samt lära dig värdefulla tekniker som kan komma till användning när du letar efter ditt specifika jobb. Rusta och matcha kan vara din språngbräda in i en ny karriär.