Kategorier
Måleri

Målare Stockholm – tips och råd 

Har du bestämt dig för att anlita en målare i Stockholm? Grattis i så fall till ett bra beslut. Många privatpersoner skulle tjäna på att välja en målare snarare än att måla på egen hand. I synnerhet om det gäller större projekt då man ofta ser att tiden egentligen saknas.

 Att måla om ett helt vardagsrum kan på förhand kännas överkomligt och relativt enkelt, men det handlar om flera dagars jobb där man också måste vara beredd på ett krävande grundarbete. Har man tänkt sig att måla lite efter det ordinarie jobbets slut så kommer man att bli överraskad och säkerligen också ta de genvägar som i slutändan leder till ett ganska dåligt resultat. 

Så hittar du rätt målare i Stockholm 

Således – ditt beslut i att välja en målare i Stockholm ska applåderas, men det kommer också att kräva lite initial undersökning från din sida. Tyvärr är långt ifrån alla målare i Stockholm lika skickliga. Många lämnar betydligt mer att önska och i vissa fall så kan det handla om rena fuskjobb. Vi tänkte här nedan ge några tips och råd om hur du ska agera och tänka för att göra ett säkert val. 

  • Erfarenhet och utbildning. Se alltid till att kontrollera att företaget har erfarenhet av målning – ju längre desto bättre! – och att de anställda är utbildade målare. Ett yrkesbevis är definitivt något att efterfråga. 
  • Offerter. Ta in offerter från så många målare i Stockholm som möjligt och försök att undvika de billigaste och dyraste. Har du många offerter så kan du dels jämföra, men dels också förhandla lite. 
  • Referenser. Ett säkert tips för att skapa trygghet gällande kvaliteten på målaren är att be om referenser från tidigare projekt. Var har man arbetat – och hur nöjda är kunderna? Saknas referenser så talar detta ett ganska tydligt språk. 
  • Avtalet. Se till att det avtal ni skriver ger tydlighet vad gäller kostnaden, tiden och om exempelvis garantier. Vad händer om målaren inte gör klart jobbet i tid – och hur agerar du om du är missnöjd med det färdiga resultatet? 
  • Rådgivning. En seriös målare kan hjälpa dig med rådgivning och exempelvis ge värdefulla tips om val av färg och kring olika kulörer. Den expertisen är värdefull, så ta gärna vara på den! Många målare här även avtal med olika leverantörer och det kan definitivt vara en fördel sett till att du kan få köpa färg till bättre priser. 
  • Intryck. Känn efter hur det känns i magen när du träffar din målare i Stockholm. Känns det rätt eller är det någonting som skaver? Lita på magkänslan. Känns det dåligt så finns det ingen anledning att gå vidare. Er kommunikation och ert samspel måste vara bra, även om det inte är du som ska göra jobbet. Målaren måste förstå dig, dina behov och dina visioner.