Kategorier
Flytt

Flyttfirma Stockholm – frågor & svar om en flytt 

Att flytta är en chans till en nystart. Det handlar om ett äventyr och det innebär också att man har både positiva och förväntningsfulla känslor i kroppen. Det man emellertid också bör veta är att en flytt är ett stort projekt som kräver god planering. 

Vi tänkte här nedan svara på några snabba frågor om flyttar och om när man exempelvis kan ha behov av en flyttfirma i Stockholm för en mer professionell och säker flytt. Frågorna ser ut enligt följande: 

Hur hittar jag en flyttbil i Stockholm? 

Bensinstationer har ofta släp och större bussar för uthyrning. Var emellertid noga med att hyra i god tid – i Stockholm finns en ganska hög konkurrens – och se även till att ditt körkort tillåter dig att köra den bil du hyr. Nöj dig i värsta fall med ett släp, men sikta helst på en större typ av bil. 

Flyttkartonger – hur många behövs? 

Fler än du tror! Ett vanligt misstag som man ser i samband med att privatpersoner flyttar är att man köper tio kartonger och tror att det ska räcka. I slutändan så innebär det att man får ta fram de klassiska – men värdelösa – banankartongerna och kassarna från Ikea. Räkna med ungefär en kartong per kvadratmeter och du får en hållbar formel att utgå ifrån. Idag kan du även hyra riktigt bra flyttkartonger från en flyttfirma i Stockholm. 

Tunga lyft – kan jag själv göra det? 

Det beror på vad det handlar om. Tunga lyft som i att bära flera kartonger upp och ner – det kan du klara. Tunga lyft som i att flytta ett piano – mer tveksamt. För detta krävs en stor vana och i vissa fall också utrustning som exempelvis en kranbil. Kontakta en flyttfirma i Stockholm om du ska flytta något stort och otympligt föremål. Du kan inte begära att dina vänner ska hjälpa dig med detta. Det är, trots allt, både tungt och farligt. En flyttfirma i Stockholm med vana av tunga lyft gör jobbet snabbt, effektivt och säkert.

Ta reda på mer genom att besöka: peterakare.se