Många förknippar Båstad med sommar och sol. Denna stad i Skåne är kanske som bäst på sommaren, men Båstad har mycket att erbjuda hela året om. Båstad ligger på den vackra Bjärehalvön och ligger faktiskt närmare naturen än vad många tror. 

Men vad kan man göra i Båstad då? Ja, väldigt mycket är väl det korta svaret. I den här texten berättar vi om tre aktiviteter i Båstad som vi kan rekommendera varmt. Det är inte svårt att hitta på något att göra i Båstad, men vi hoppas att denna listan kan ge både tips och inspiration inför ert nästa besök till Båstad.

1. Tennismuseum i Båstad

Båstad och tennis går hand i hand. Varje år hålls en stor tennisturnering i staden, så det är inte konstigt att det är i Båstad man hittar Sveriges enda tennismuseum. Muséet bjuder på en unik inblick i den svenska tennishistorien. Här finns att göra för den intresserade, med en stor samling föremål och tusentals bilder att upptäcka. Man behöver inte vara tennisfantast för att fascineras av detta speciella museum.

2. Naturreservat nära Båstad

I Båstad är det alltid högt tempo, inte minst på somrarna. Då kan det vara skönt att variera stadslivet med en utflykt i naturen. Bara några minuter från Båstad med bil ligger naturreservatet Hovs Hallar. Detta naturreservat är något alldeles extra, med varierande natur som innehåller både karga klippformationer och levande grönska. Har man inget att göra i Båstad kan vi varmt rekommendera vi en tripp till Hovs Hallar.

3. Golf på Bjärehalvön

Runtom på Bjärehalvön ligger några av Sveriges vackraste golfbanor. Gillar man att spela golf så finns det väldigt mycket att göra. Några favoritbanor som vi kan rekommendera är Båstad GK, Torekov GK och Bjäre GK. En golfrunda på dessa banor är lika mycket en naturupplevelse som en sportupplevelse. Har man inte spelat golf förut kan det vara ett perfekt tillfälle att testa.